KIA regeling. Nog maar 10 dagen!

Ondernemers opgelet! Je hebt nog 10 dagen om eventueel in aanmerking te komen voor de KIA (Kleinschaligheids Investerings Aftrek) regeling. Dit kan een leuke kerstbonus voor je zijn :D. Hoe werkt dit?

Als je dit jaar hebt geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen (= machines, gereedschappen, inventaris, etc van boven de €450,- ex btw) en het totaalbedrag hiervan komt boven de €2400,- ex btw uit mag je 28% van het totaalbedrag van de winst aftrekken.

Voor bedragen boven de €58.239,- gelden andere regels. Zie link hieronder voor de tabel van de Belastingdienst:

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/inkomstenbelasting/veranderingen-actueel-jaar/investeringsaftrek-2020/kleinschaligheidsinvesteringsaftrek-2020

Dus bekijk gauw jouw investeringen voor dit jaar en reken uit of je nog iets moet investeren om aan dit bedrag te komen. Let op: stel dat je nog maar €200,- nodig hebt om aan de €2400,- te komen is het niet afdoende iets aan te schaffen twv dit bedrag. Dit moet natuurlijk iets zijn van minimaal €450,- om in aanmerking te komen als investering.

Zaken als website kosten en software kosten kunnen ook in aanmerking komen als investeringskosten. Hier zitten wel wat uitzonderingen aan, zoek dit goed uit voordat je deze boekt als investering.